La platja es de tots i per tots

Les nostres platges

Ajuda per a persones
a mobilitat reduïda

A Calafell entenem l’accessibilitat com a element que defineix el disseny urbanístic de la nostra ciutat, i en posem gran esforç en fer-ho al llarg de les 3 platges municipals. Entenem que, l’adaptació de les platges no s’ha de limitar només a habilitar uns punts concrets destinats al bany de les persones amb mobilitat reduïda, sinó que n’ és una característica intrínseca que es prioritza en el planejament holístic del conjunt de les platges i els espais adjacents del nostre municipi.

Totes les platges són accessibles i estan pensades per que puguin accedir i gaudir totes les persones i usuàries, també d’aquelles que tenen alguna limitació en la seva mobilitat o funcionalitat.

Disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, lavabos i dutxes adaptats, passeres fins a l’aigua. També compten amb transport públic adaptat que facilita l’accés a les platges.

Durant la temporada alta de bany, totes les platges municipals disposen d’un servei d’acompanyament per a les persones usuàries que ho necessitin, i en especial aquelles que tenen alguna limitació en la seva mobilitat, que necessiten suport per entrar i sortir de l’aigua o per l’assitència al propi bany.

Amb l’ objectiu d’ oferir una garantia per gaudir de les platges amb total seguretat i qualitat, les platges municipals disposen de: Aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, punts accessibles, bany assistit, canviadors inclusius, cadires amfíbies, crosses o bastons amfibis, passeres d’accés a la platja.

Les nostres platges

Les platges municipals
disposen de:

Accessos i rampes especials, cadires amfíbies i altres equips especialitzats per a ajudar les persones amb discapacitat a banyar-se amb comoditat i seguretat. A més, el nostre personal està capacitat per a brindar assistència i atenció personalitzada per a garantir una bona experiència per a tots els nostres visitants

Aparcaments per persones amb mobilitat reduïda

Ja estan operatius a les platges del municipi de Calafell  24 …

Cadires Ambfíbies

L’Ajuntament de Calafell té disponible a les platges del municipi el servei de…

Canviadors Inclusius

El canviador inclusiu,  és un concepte innovador de bany que respecta la …

Punts accesibles

En cadascuna de les platges de Calafell trobem 1 punt accessible que garanteix l’accés …

Crosses Ambfíbies

Les crosses amfíbies estan dissenyades per a una major superfície de contacte…

Bany Asistit

El bany assistit és un servei  que el municipi de Calafell  presta les persones usuàries de la platja…

Passeres d’accés a la platja

Són superfícies planes que possibiliten l’accés a zones de platja seca fins al mar…

La platja de Calafell

Preguntes Freqüents

En aquest apartat de preguntes i respostes intentarem solucionar tots els dubtes que tinguis sobre la zona de la platja de Calafell.

 

Quins serveis s'ofereixen per a persones amb mobilitat reduïda?
2
3

Hi han varis serveis, entre ells s’ ofereix aparcament reservat amb accés des del passeig fins a la platja. Una passera adaptada fins arribar a una tarima de 40 m2 amb ombra.

A més també es disposa d’un mòdul sanitari amb dutxa adaptada, diferents serveis com WC, canviador, grua, rentamans, dutxa , etc. Per finalitzar el recorregut la plataforma es connecta fins a l’aigua mitjançant una passera enrotllable .

Durant la temporada alta de bany, es posa a disposició d´un servei públic d’acompanyament per a les persones usuàries que ho necessitin, i en especial aquelles que tenen alguna limitació en la seva mobilitat, i que necessiten suport per entrar i sortir de l'aigua o per l’assistència al propi bany.

Puc entrar a la platja amb el meu gos guia?
2
3

SI, la normativa per aquests casos comprèn l’ entrada de gossos d’assistència. Seguidament trobareu la normativa referent:

ORDRE ASC/573/2010, de 3 de desembre, de desplegament parcial de la Llei 19/2009, de 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència.

LLEI 19/2009, del 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència.

Estan els banys adaptats oberts tot el dia?
2
3

L’ horari d´obertura als banys adaptats es de 10 a 20 hores.

On puc aparcar el meu cotxe si tinc vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda?
2
3

Al llarg del Passeig Sant Joan de Deu (de les tres platges municipals) hi han 24 aparcaments públics i gratuïts, adaptats per a persones amb mobilitat reduïda que disposin de l’acreditació pertinent.

Quins serveis s'inclouen en els canviadors inclusius?
2
3

Els canviadors inclusius disposen d’ aire condicionat, grua elevadora, escalfador d’ aigua, lavabo i vàter amb alçada regulable, aixeta gerontològica, dutxa amb agafador, respatller i alarma. Canviador amb llitera regulable, agafador per la llitera, banc canviador, taula d’infermeria amb barana de seguretat i un paravent (per tenir més privacitat).

Els podrem trobar:

A Segur, a l’altura del carrer Garona.

A Calafell, entre el carrer Costa Daurada i el carrer de l’Estany.

Quins ajuts tinc per entrar a l'aigua si tinc problemes de mobilitat?
2
3

Per a les persones amb mobilitat reduïda, disposem del préstec de cadira de rodes amfíbia. Es pot demanar al personal tècnic qualificat que us acompanyi durant el bany o fer-ho amb els vostres acompanyants, a través d’ una la plataforma que connecta fins a l’aigua mitjançant una passera enrotllable.

Per a les persones que tenen problemes de mobilitat, però no necessiten una cadira de rodes, existeixen altres tipus d'ajudes tècniques per poder desplaçar-se per la sorra. Les crosses per a la platja estan pensades per poder moure's per la sorra, suren i estan fabricades amb materials resistents a l'aigua. Per altra banda, es disposa d’assistència personal per entrar i sortir de l´aigua.

On puc demanar una cadira de rodes amfíbia?
2
3

Les reserves les podeu fer a través de la web: o al telèfon d’ assistència XXXXX o presencialment.

Com puc demanar el servei d'assistència y préstec de cadira de rodes amfíbia?
2
3

El servei de cadira amfíbia i assistència al bany es presta amb cita prèvia, reserva de dia i hora, i es distingeix entre usuaris individuals i grups, per tal de garantir l’atenció i reduir esperes per a les persones usuàries del servei.

No es necessària la cita prèvia per al préstec de material o petites assistències. Individualment els i les usuàries també hi poden accedir sense cita prèvia. En aquests casos, s’atén les persones usuàries d’acord amb la disponibilitat de cites de cada punt.

Els grups organitzats i els centres sempre han de fer reserva prèvia. Les reserves es poden fer en la web, per correu electrònic o bé presencialment a qualsevol dels punts.

Com son les cadires de rodes amfíbies?
2
3

Les cadires amfíbies, són cadires de rodes per entrar a l’ aigua. Necessites d'una altra persona que pugui empènyer la cadira a l'aigua. Les cadires aquàtiques suren i ho fan per mitjà de flotadors o rodes tipus sandvitx, així mantens el cos submergit i pots relaxar-te dins l'aigua.

Quanta estona puc estar a l'aigua amb la cadira de amfíbia?
2
3

El temps de bany és lliure sempre que la persona usuària sigui autònoma a l’aigua. En cas que necessiti assistència o supervisió directa, el temps màxim previst és de vint minuts, que es pot ampliar si la demanda d’altres usuaris ho permet.

Les nostres platges

Necessites algun tipus d’ajuda a les nostres platges?

Containing Lorem Ipsum passages, and more
recently with desktop publishing so

Les nostres platges

Esports acuàtics

La costa de Calafell ofereix multitud de possibilitats per a poder practicar esports aquàtics tot l'any, són molts els usuaris que practiquen Surf, Padel Surf, Kite Surf, Wind Surf, Caiac o Vela a les nostres platges.

La zona del port de destral de Calafell és un espot molt propici per als amants donis Surf, Wind Surf, Kite Surf , Padel Surf i Caiac, ja que el resguard del Port fa que es produeixin ones que fan les delícies d'aquests usuaris.

Les nostres platges

Llagut

Un llaüt o llagut és una barca de fusta, sovint amb aparell de vela llatina.

Al mar, s’hi anava amb tripulacions de cinc, set o nou persones, en llaguts oberts o cobertats, de menys de deu metres d’eslora, que aparellaven la vela per aprofitar el vent i la força dels rems per anar a calador o fugir de la maltempsada

Sortides anuals:

Manteniment de platges

L'Ajuntament de Calafell, té cura durant tot l’any del manteniment de les platges i del litoral del municipi. La neteja i el manteniment de les platges del municipi ha anat variant al llarg dels últims anys segons les necessitats i els nous valors.

El servei públic de manteniment de les platges s'organitza en funció de l'afluència d'usuaris, per la qual cosa la freqüència i els recursos humans i materials són més nombrosos durant la temporada alta de bany i constants en temporada baixa.

Manteniment de platges

La neteja de platges té com a objectiu mantenir la qualitat de la sorra, aigua, i de l’ entorn de les platges. Incloent els equipaments, els destinats a la higiene dels usuaris (dutxes i lavabos) i els residus (papereres i contenidors).
Els primers 20 metres de sorra tocant a la costa i amb major ocupació pels part dels usuaris/es, es netegen amb les màquines garbelladores . Es basa a netejar la sorra retirant les deixalles de petit volum acumulades o enterrades a més de realitzar-hi un garbellat i aireig.

La neteja manual s'aplica cada cop més sovint , intervenint sobretot en aquelles zones inaccessibles pels usuari/es i/o maquinaria pesada, com poden ser: les dunes, arran de mur del passeig, contorns de mobiliari, trencant de les onades, roques accessibles, sortides pluvials, zones delimitades per a la protecció d'espècies, escales i rampes d'accés, passeres, etc. La neteja manual inclou la recollida de tota mena d'objectes i residus de la sorra, neteja d'accessos, neteja de mobiliari i gestió i buidat de papereres.

Residus Generats a les Platges

La majoria dels residus que es generen a les nostres platges no són biodegradables i suposen un risc, tant per a la flora i fauna, com per als éssers humans. Així doncs, cal partir amb la premissa de que el millor residu, es el que no es genera.


RECOLLIDA SELECTIVA

L’ Ajuntament impulsa varies campanyes anuals per evitar els residus d’un sol ús i utilitza sempre les papereres corresponents. El Servei de recollida selectiva es realitza diàriament en temporada alta i en funció a la freqüència i necessitats en temporada baixa i mitja. Els contenidors habilitats els trobem tant en les entrades de la platja com en els equipaments de les plataformes i mòduls multiserveis.
Les fraccions que s´hi recullen són:

En les plataformes de dutxes hi trobem, 4 contenidors; groc, verd, blau i marró.
En les plataformes multiserveis, 4 contenidors: groc, verd, blau i gris.
Calafell aposta per una recollida selectiva diferenciada en 5 fraccions amb un desplegament a tot el municipi de contenidors diferenciats per facilitar la gestió dels residus:

• Contenidor groc: envasos, brics i llaunes
• Contenidor verd: ampolles i pots de vidre sense tapa
• Contenidor blau: paper i cartró separat i plegat
• Contenidor marró: restes de menjar i altres materials compostables
• Contenidor gris: restes de rebuig


MINI DEIXALLERIES

Calafell estén les mini deixalleries en la zona de la platja per facilitar als veïns el reciclatge. Els materials que es poden dipositar no disposen de contenidors específics a la via pública, per la qual cosa normalment acaben en els de rebuig de color gris.
Amb les mini deixalleries, a més d'aprofitar aquests materials, es redueix la quantitat de residus que s'han de portar als abocadors amb el cost que suposa.

Es poden dipositar, bombetes, cds, dvds, mòbils, carregadors, esprais, piles i cartutxos de tinta...Són materials contaminants però que són fàcilment recuperables i de gran valor. Es troben localitzades;

• A la plaça del Manila, al Passeig Marítim, al nucli de la Platja
• Al Passeig Marítim / Carrer Rin, a Segur, davant del Port
• Contenidor gris: restes de rebuig


DEIXALLERIA MÒBIL

L’Ajuntament de Calafell ofereix el servei de deixalleria mòbil, que permet a la ciutadania dipositar correctament determinats residus que sovint acaben al contenidor de rebuig. Són residus que es poden reciclar o que poden ser tòxics i necessiten un tractament especial.

Entre aquests residus que poden dipositar-se a la deixalleria hi ha petits electrodomèstics (planxes, torradores, assecadors...); oli vegetal (cuina); oli mineral (cotxes); fluorescents i bombetes; medicaments i radiografies; dissolvents, pintures i vernissos; aerosols; bateries de cotxe; tèxtil, piles normals i de botó; i joguines.
La deixalleria mòbil us acosta aquesta recollida sense que hagueu de desplaçar-vos a una deixalleria fixa, que en el cas de Calafell és la comarcal, situada a Bellvei, al Parc Industrial dels Masets. Els dies i llocs on podeu trobar la deixalleria mòbil a les platges de Calafell són els següents:

• Dimecres la plaça del Mil·lenari
• Divendres al Port de Seguir

Els horaris són:
- Del 16 de setembre al 14 de juny de 10.00 a 13.00 i de 14.00 a 18.00.
- En temporada alta (del 15 de juny al 15 de setembre de 7:00 a 19:00).

Les nostres platjes

Ajuda per a persones
a movilitat reduïda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet.

Les nostres platges

Socorrisme

El servei de socorrisme de les platges de Calafell té com a objectiu la prevenció d’ accidents, vigilància, salvament i socorrisme dels usuaris/àries de les platges. Tant en la zona sorrenca com a dins de l’aigua, en la zona de bany, en les tres platges del municipi.

El servei de socorrisme s’activa amb l’inici de la temporada de bany a totes les 3 platges de Calafell.

  • Del 1 d’ Abril al 15 de Juny, durant la temporada baixa, la prestació del servei es realitza tots els dies, ininterrompudament de les 11 a les 16 hores.
  • Entre el 15 de juny i el 30 de juny, de 11:00 a 19:00 hores
  • Entre el Juliol i 31 Agost, de 11:00 a 20:00 hores
  • Entre 1 de Setembre fins el 11 de Setembre 11:00 a 18:00 hores
  • Entre dilluns posterior al cap de setmana del 11 de setembre i el 15 d’octubre. La prestació del servei s’ha de realitzar els dissabtes, diumenges i festius de 11:00 a 16:00 hores, fora de la temporada alta (de bany) i de l’horari establert no hi ha servei de salvament i socorrisme, només 112, per la qual cosa cadascun dels usuaris/àries de les platges són responsables de les seves accions.

Les nostres platges

Bot salvavides

És una embarcació insubmergible amb una singularitat inimitable, segurament única al món: donar voltes sobre si mateixa i tornar sempre a la seva posició original. És tot un espectacle. Té 10 metres i 15 centímetres d'eslora, 2 metres i mig de màniga i 1 metre de puntal. Porta cinc rems per banda.

Sortides anuals: 29 de juny, 16 de juliol, 15 d'agost i 11 de setembre.

Els trobareu al Passeig marítim de Sant Joan de Déu, platja de Calafell.

 

Les nostres platges

Patí Català

El Patí de vela (o patí català) és una embarcació de vela tipus catamarà que es caracteritza per no tenir orsa, timó, botavara, ni sabres a la vela.

L'Ajuntament de Calafell i l'associació Patí Català de Calafell han signat un conveni de col·laboració, per la gestió de la zona de varada de la carrerada d´en Ralet. Així doncs,  dins del Pla d´Usos de la platja de Calafell es proposa aquesta zona fixa destinada a l’ avarada d´embarcacions  de patí català i gestionada per aquesta associació.

En la pràctica de l’esport del Patí Català es surt a navegar directament des de la sorra, cal disposar d’una zona d’avarada reservada i delimitada per no interferir amb la resta d’usuaris.

Cal remarcar la tasca de difusió de la cultura marinera tradicional del Patí català, promocionant la ciutat i construint la identitat del poble calafellenc en un sentit de respecte i cura del medi.

Tot i que les embarcacions es troben al port Segur-Calafell, la seu del Patí Català és al bonic i emblemàtic edifici de la Destil·leria.

Carretera del Sanatori, 3 (Destil·leria de l'Hostal), platja de Calafell

Les nostres platges

Canals d'entrada i sortida d'embarcacions

Per garantir la seguretat dels usuaris de les platges, i especialment dels banyistes, l’Ajuntament ha establert a la línia de platja zones de protecció, generalment abalisades.  Aquestes zones s'entenen ubicades a l'interior d'una banda litoral, paral·lela a la costa, de 200 metres d'amplada, en què la navegació està prohibida.

Totes les embarcacions o artefactes flotants i motos aquàtiques, sigui quin sigui el seu mitjà de propulsió, que surtin o es dirigeixin a les platges, ho hauran de fer perpendicularment a terra, navegant amb precaució i sempre a menys de tres nusos des dels 200 metres fins a la costa, o viceversa. Si hi ha canals abalisats d'accés, aquests s'utilitzaran obligatòriament

Ubicacions:

Passeig Marítim Sant Joan de Déu amb:

- C/Igualada

- C/Sant Pere

- C/Sant Antoni amb C/Sant Pere.

- Av. Estany

- Entre C/Carlos Barral i C/Mercè Rodoreda

- C/Carme Desvalls

- C/Rin

- Ente C/Garona i C/Besòs

Les nostres platges

Desfibril·ladors

Les platges de Calafell compten amb 3 desfibril·ladors al llarg del Passeig Marítim, els quals  permetran una millor reacció davant possibles aturades cardíaques. Aquest tipus de desfibril·ladors són de fàcil ús per al personal sense coneixements sanitaris previs.

Els llocs de socors i salvament també compten amb desfibril·ladors semi-automàtics.

L’Ajuntament, continua avançant en el seu projecte per fer de Calafell una ciutat cardioprotegida. La finalitat bàsica dels desfibril·ladors, es salvar la vida de persones que pateixen un episodi de mort sobtada o atac de cor reaccionant el més ràpid possible a través de l’ús d’ aquests dispositius.

La seva disponibilitat pot suposar la diferència entre salvar o no una vida en cas d’aturada cardíaca, en permetre restablir el ritme normal del cor fins a l’arribada dels serveis mèdics d’emergència.

Calafell  afegeix al seu atractiu turístic i excel·lent qualitat de les seves aigües costaneres la màxima seguretat en protecció cardiovascular per al turisme.

Ubicacions:

- Passeig Marítim amb C/Sant Pere.

- Passeig Marítim amb Entrada Port

- Passeig Marítim amb C/Mercè Rodoreda

 

Les nostres platges

Torres de vigilancia

L’Ajuntament de Calafell, te instal·lades 6 torres de vigilància i 4 casetes de Salvament marítim, destinades al servei de salvament i socorrisme de les platges municipals.

Durant els últims anys s’han  renovat les torres de vigilància dels socorristes de les platges, s’ han reubicat i s’ han reajustat a l'altura, per minimitzar el temps d’actuació en cas d’emergència.

Aquestes es troben en noves ubicacions per a una millor cobertura de tota la costa.

Calafell

Estany- Masmel

Segur de Calafell

Les nostres platges

Dutxes i sanitaris

A les platges de Calafell disposem diverses tipologies de dutxes i renta-peus. Entre elles trobem els mòduls multiserveis i les plataformes multiserveis, les dues modalitats són  dutxes  adaptades, es a dir, inclusives i accessibles per a totes les persones usuàries de la platja. Els mòduls multiserveis compten amb la dutxa en una zona d’ombra i lavabos i les plataformes es troben en casi totes les entrades a les platges de L’Estany i Segur de Calafell  tocant al Passeig Sant Joan de Déu.

Des de l'ajuntament de Calafell, volem conscienciar a tothom que vingui a gaudir de les nostres platges, sobre la necessitat de fer un ús adequat i racional de l'aigua de les dutxes i dels renta-peus, en benefici de totes i tots.

Al llarg de les tres platges de Calafell trobem un total 14 Plataformes de dutxes i 13 mòduls multiserveis.

Hi han 4 lavabos públics oberts tot l'any al Municipi de Calafell:

C/Loira

C/Roine

C/Joan Salvat Papaseit

C/Mallorca

Les nostres platges

Postes S.O.S

Les platges de Calafell incorporen un nou element de seguretat per als banyistes i per a qui es pugui trobar, en horari nocturn, en una situació d'emergència.

Els Postes de SOS complementen la vigilància dels socorristes a l'horari de platges obertes al bany i de fet estan col·locats entre casetes de vigilància. Al prémer-los donen un avís i es connecta directament  amb el servei de vigilància de platges o la Policia Local. Aquests 3 dispositius romandran actius durant tot el dia i tota la nit durant la temporada estival,  per si es produeix una situació de risc.  Els Postes tenen independència energètica, es  subministren amb energia solar.

Quan es prem el botó d’ emergència, la centraleta ubica el punt SOS des del qual s’ha fet la petició.

Les nostres platges

Casetes de salvament marítim

L’Ajuntament de Calafell, té instal·lades 6 torres de vigilància i 4 casetes de Salvament marítim al llarg de les tres platges municipals, destinades al servei de salvament i socorrisme de les platges municipals.

Durant els últims anys s’ han renovat les torres de vigilància dels socorristes de les platges, re-ubicant-les i re-ajustant l' altura, per minimitzar el temps d’ actuació en cas d’ emergència.

Aquestes es troben en noves ubicacions per a una millor cobertura de tota la costa.

Calafell

Estany- Masmel

Segur de Calafell

Manteniment de platges

L'Ajuntament de Calafell, té cura durant tot l’any del manteniment de les platges i del litoral del municipi. La neteja i el manteniment de les platges del municipi ha anat variant al llarg dels últims anys segons les necessitats i els nous valors.

El servei públic de manteniment de les platges s'organitza en funció de l'afluència d'usuaris, per la qual cosa la freqüència i els recursos humans i materials són més nombrosos durant la temporada alta de bany i constants en temporada baixa.

Neteja de platges

La neteja de platges té com a objectiu mantenir la qualitat de la sorra, aigua, i de l’entorn de les platges. Incloent els equipaments, els destinats a la higiene dels usuaris (dutxes i lavabos) i els residus (papereres i contenidors).

Els primers 20 metres de sorra tocant a la costa i amb major ocupació per part dels usuaris/es, es netegen amb les màquines garbelladores.

A més, es realitza la neteja manual, intervenint sobretot en aquelles zones inaccessibles pels usuari/es i/o maquinaria pesada.

Residus Generats a les Platges

La majoria dels residus que es generen a les nostres platges no són biodegradables i suposen un risc, per fauna i flora, i també pels éssers humans. Així doncs, cal partir amb la premissa de que el millor residu, es el que no es genera.

RECOLLIDA SELECTIVA

Es realitza diàriament en temporada alta i en funció a la freqüència i necessitats en temporada baixa i mitja.

Les fraccions que s´hi recullen són:

En les plataformes de dutxes hi trobem, 4 contenidors; groc, verd, blau i marró.

En les plataformes multiserveis, 4 contenidors: groc, verd, blau i gris.

Calafell aposta per una recollida selectiva diferenciada en 5 fraccions amb un desplegament a tot el municipi de contenidors diferenciats per facilitar la gestió dels residus:

• Contenidor groc: envasos, brics i llaunes

• Contenidor verd: ampolles i pots de vidre sense tapa

• Contenidor blau: paper i cartró separat i plegat

• Contenidor marró: restes de menjar i altres materials compostables

• Contenidor gris: restes de rebuig

MINI DEIXALLERIES

Calafell estén les mini deixalleries en la zona de la platja per facilitar als veïns el reciclatge. Els materials que es poden dipositar no disposen de contenidors específics a la via pública, per la qual cosa normalment acaben en els de rebuig de color gris.

Amb les mini deixalleries, a més d'aprofitar aquests materials, es redueix la quantitat de residus que s'han de portar als abocadors amb el cost que suposa.

• A la plaça del Manila, al Passeig Marítim, al nucli de la Platja.
• Al Passeig Marítim / Carrer Rin, a Segur, davant del Port.
• Contenidor gris: restes de rebuig de 7:00h a 19:00h).

DEIXALLERIA MÒBIL

L’Ajuntament de Calafell ofereix el servei de deixalleria mòbil, que permet a la ciutadania dipositar correctament determinats residus que sovint acaben al contenidor de rebuig. Són residus que es poden reciclar o que poden ser tòxics i necessiten un tractament especial.

La deixalleria mòbil us acosta aquesta recollida sense que hagueu de desplaçar-vos a una deixalleria fixa, que per al municipi de Calafell és la comarcal, situada a Bellvei, al parc Industrial dels Masets. Els dies i llocs on podeu trobar la deixalleria mòbil a les platges de Calafell són els següents:

• Dimecres la plaça del Mil·lenari
• Divendres al Port de Seguir

Els horaris són:
- Del 16 de setembre al 14 de juny de 10.00h a 13.00h i de 14.00h a 18.00h.
- En temporada alta (del 15 de juny al 15 de setembre de 7:00h a 19:00h).

Les nostres platges

Pesca esportiva

Durant la temporada alta de bany, l’activitat de la pesca es pot desenvolupar en totes les platges de dilluns a diumenge, de 20:00 a 08:00 hores.  La resta de l’any, l’activitat de la pesca es pot practicar a totes les platges de dilluns a diumenge, sense limitació horària.

Cal estar en possessió de la llicència de pesca recreativa de superfície (no professional) vigent expedida per l’organisme responsable.